Bize Ulaşın

0 212 555 94 94
0 212 555 94 94

Aksesuarda Hibrit ve Çevreci Etkinlik Başarısı


Sektörün çatı platformu Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği (KYSD), 7.’sini gerçekleştiği Trend İnovasyon Etkinliği’ni bu sezon hem sanal hem de fiziki yaparak, çevreci ve sürdürülebilirlik vurgusu ile başarısını perçinledi.
Bu sezon “Daha Az Su, Daha Fazla Moda” mottosu ile düzenlenen 7. Tekstil Aksesuarları Trend İnovasyon Etkinliği’nin fiziki bölümü, 23-24 Kasım 2021 tarihleri arasında İstanbul WOW Hotel’de yapılırken, sanal bölümü de 15-24 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleşti. Tek Stil Tanıtım ve Yayıncılık Hizmetleri olarak katılımcısı olduğumuz fiziki etkinlikte Aksesuar Dünyası Dergisi ve Nakış Dünyası Dergisi’ni ücretsiz olarak ziyaretçilere dağıttık. Sanal fuarda katılımcılar yeni koleksiyonlarını ve e-kataloglarını 3000’i aşkın yerli ve yabancı ile buluştururken, fiziki fuarda ise 70 katılımcı, %20 si yabancı, % 80 i yerli 1000 ‘i aşkın ziyaretçi ile buluştu.

Aksesuar İhracatı 445 Milyon Dolar Oldu

Geniş bir katılımın sağlandığı etkinliğin açılışında KYSD Başkanı Murat Özpehlivan, TOBB Türkiye Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayi Meclis Başkanı Şeref Fayat, İTO Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay, İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Canpolat, TGSD Müşterek Başkanı Ramazan Kaya, TİGSAD Başkanı Nazım Kanpolat, ÖRSAD Başkanı Fikri Kurt ve birçok sektör temsilcisi yer aldı.


Etkinliğin açılış konuşmasını yapan KYSD Başkanı Murat Özpehlivan, şunları söyledi: “Dernek olarak yaklaşık 25 yıldır sektöre katkı sağlıyoruz. Bu yıl yedincisini büyük bir özveriyle düzenlediğimiz organizasyonumuzla katkılarımızı sürdürüyoruz. Pandemi döneminde de sektör olarak ülke ekonomisindeki yerimizi bir kere daha kanıtladık. Bugün 70’e yakın katılımcımız yerli ve yabancı satın almacılara son koleksiyonlarını sunarak işin katma değer yönünü artıracaklar.”
İTO Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay ise açılışta yaptığı konuşmada, tekstilin İTO’nun sürekli gündeminde olduğunu ve fuarlara destek verilmesini gerektiğini söyledi. Kuralay, konfeksiyon yan sanayi 2021 Ocak-Ekim ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24.8 artarak 445 milyon dolar olduğunun altını çizdi.

100 Milyar Dolarlık Hedef

İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Canpolat da açılıştaki konuşmasında: “Türkiye, tekstilde önemli bir yere sahip ve gelecekte de konumunu güçlendirecek. Şu anda 60 milyar dolarlık üretimimiz, gelecekte 100 milyar dolarlara ulaşacak. Ama bunun için altyapının güçlü olması gerekiyor. Aksesuar, altyapının önemli parçalarından biri ve bu alanda da güçlüyüz. Ham madde, konusunda da coğrafyamızda aynı güce sahibiz” dedi.
TGSD Başkanı Ramazan Kaya ise açılışta: “Uzun bir aradan sonra online ortamdan ilk kez fiziksel ortama dönmüş durumdayız. Aksesuar, Ar&Ge ve Tasarım, katma değerin anahtarları. Etkinlik, herkese hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
TOBB Türkiye Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayi Meclis Başkanı Şeref Fayat da açışılşta şunları söyledi: “Aksesuar sektörünün ülke içinde üretim yapması her zaman tam sanayi için büyük bir avantaj. Bu nedenle bu etkinlik büyük bir öneme sahip. Aksesuar, ihracat için gerçekten çok önemli.”

İki Gün Boyunca Birçok Etkinlik Yapıldı

İki gün süren etkinlikte sektörün geleceğine ışık tutacak oturumlar yapıldı. İlk günün ilk toplantısında Marka Mimarı Ömer Şengüler, “Aksesuarın Kadar Markasın” konulu oturumda bir konuşma yaptı. Günün ikinci toplantısında dokuma sanatçısı Fırat Neziroğlu, “Sanatta Metaversa Efekti, Nft ve Yeni Nesil Teknolojiler” başlığı altında dinleyicileri bilgilendirdi. İlk günün son toplantısında Deniz Sağdıç, “Sürdürülebilir Sanat” konulu bir sunum yaptı. İkinci günün ilk toplantısında ise Ata İmalat’tan Okan Atabeyoğlu, Menderes Tekstil’den Murat Bekir Kondu, Akbarkod’dan Caner Şahin ve Rebil Group’tan Emre Eroğlu, “Küresel Moda Döngüsünde İnovatif Düşünce ve Dijitalleşme” konusunda görüşlerini dile getirdiler.
İkinci günün en önemli etkinliklerinden biri ise Alman erkek giyim sektörünün temsilcisi Thomas Ballweg'in sunumu idi. Thomas Ballweg yaptığı sunumda “Almanya Hazır Giyim Endüstrisinde Çevreci Yaklaşımlar ve Modada Sürdürebilirlik” konularını ele aldı.
İkinci günün sonunda Okan Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü Öğrencileri, iki gün boyunca konfeksiyon yan sanayi ürünleri ile tasarladıkları kıyafetleri sundular.
7. TREND INOVASYON ETKİNLİĞİ'NDEN GÖRÜNTÜLER



























Haber Merkezi - 2021-12-01